Echipament

Aparatele pentru exerciții cu rezistență...Leg extension/CurlAparatul multifunctional cu scripetiAparatele cardio SCIFITCovorul de mers AC5000M Bicicleta orizontalăCrioultrasuneteDIA TKR 800Aparatul de ultrasunete 1 și 3 MHzPedalo Classic AquaKinetecNeuro 800Unde șoc ESWT PiezoWave 2
Aparatele pentru exerciții cu rezistență HUR

Aparatele pentru exerciții cu rezistență HUR

Aparatele pentru exerciții cu rezistență HUR sunt printre cele mai performante echipamente cu aer comprimat la nivel mondial.

Pentru ce sunt recomandate?

Aparatele HUR sunt utilizate cu succes în recuperarea rapidă a sportivilor de performanță și au generat rezultate bune în recuperarea artroplastiei genunchiului sau în recuperarea post operatorie a rupturii de ligamente încrucișate anterioare (LIA).

Acestea dispun de o gamă variată de programe și caracteristici, oferind mișcare naturală, încărcare treptată, limitatoare de mișcare și funcțiile duale, printre altele. Folosite uzual in 30 de tări, au câștigat încrederea a peste 10 000 de centre de recuperare și întreținere.

Leg extension/Curl

Leg extension/Curl

Pentru ce este recomandat?

Acest aparat este liderul reabilitării membrelor inferioare. Având funcție duală, facilitează antrenarea grupelor opuse de mușchi printr-o simplă apăsare de buton.

Făcând parte din gama Rehab, Leg extension/Curl permite pacientului să își măsoare progresul cu ajutorul unui sistem software de testare izometrică și analiză a forței musculare.

Este complet dotat cu limitatoare de mișcare, centuri de siguranță și spătar ajustabil pentru a asigura comfort maxim în timpul folosirii.

Aparatul multifunctional cu scripeti

Aparatul multifunctional cu scripeti

Acesta este cu siguranta cel mai versatil echipament din gamă, facilitand efectuarea unei serii variate de exerciții.

Aparatele cardio SCIFIT

Aparatele cardio SCIFIT

Pentru ce sunt recomandate?

Aparatele SCIFIT sunt esentiale pentru  mentinerea si imbunatatirea sanatatii cardiovasculare.

Covorul de mers AC5000M

Covorul de mers AC5000M

Covorul de mers AC5000M este folosit cu success atat pentru întreținere și antrenament zilnic, cât și în reabilitare. Permite o acomodare treptata cu acest tip de miscare, fiind dotat cu panta pozitivă și negativă pe o suprafata generoasa de 56 – 157 cm, viteza de mers pana in 19 km/h și viteză de mers cu spatele pana in 6 km/h.

Bicicleta orizontală

Bicicleta orizontală

Bicicleta orizontală este un aparat foarte versatil atat in ceea ce priveste efectuarea exercițiilor, cat și echilibrul grupelor de mușchi antrenați.

Dispunde de miscare bidirectionala si 191 trepte de ajustare. Scaunul detasabil si ajustabil si sistemul avansat de pedale sunt perfect adaptate pentru confort maxim in timpul untilizarii.

Crioultrasunete

Crioultrasunete

Aparatul de crioultrasunete reunește într-un singur dispozitiv termoterapia (alternanța cald/rece) și ultrasunetele.

Pentru ce este recomandat?

Acest aparat este indicat in terapia accidentărilor musculare și în tendinopatii, în faza acută, subacută sau cronică. Acțiunea combinată a celor două tehnologii are un puternic efect analgezic (crioterapia) și antiinflamator (ultrasunetele) si accelereaza procesul de vindecare, punând capăt ciclului durere – spasme – inactivitate.

Crioultrasunetele au eficacitate maximă demonstrata în:

 • Traumatologia sportivă, ortopedică și reumatologie
 • Recuperarea intinderilor musculare, a contracturilor musculare,
 • Tendinite și tendinoze în formă subacută sau cronică
 • Recuperarea rapidă post-operatorie
DIA TKR 800

DIA TKR 800

Aparatul japonez de diatermie DIA-TKR 800 este prevăzut cu un sistem de asociere care permite operatorului să aleagă valorile de tratament potrivite sensibilitatii fiecarui pacient.

Cea mai semnificativa inovatie a acestui aparat este faptul ca modurile de emisie rezistiv și capacitiv sunt generate prin intermediul unui singur aplicator, în loc de două. Un alt element de noutate este de asemenea modul de lucru pulsat ajustabil în care durata pulsurilor poate fi ajustată de operator, oferind țesuturilor timp de relaxare termică.

DIA-TKR 800 include o enciclopedie cu un număr ridicat de tratamente, fiecare documentat cu imagini 3D si iindicații în toate etapele terapiei.

Datorita designului compact si ecranului touch, este portal si foarte usor de navigat.

Pentru ce este recomandat?

Principalele efecte terapeutice ale diatermiei sunt:

 • Analgezic si antiinflamator
 • Biostimulator
 • Reechilibrarea metabolică
 • Oxigenarea tesuturilor

Datorită acestor caracteristici, aparatul este recomandat în reabilitare medicală sau medicină sportivă, unde refacerea rapidă este esențială pentru reluarea activitații și obținerea performantei.

Aparatul de ultrasunete 1 și 3 MHz

Aparatul de ultrasunete 1 și 3 MHz

Acesta este unul dintre cele mai performante aparate pentru terapie cu ultrasunete disponibile pe piata, oferind:

 • Emisie continua sau pulsata
 • Frecventa de lucru de 1 sau 3 MHz
 • Posibilitatea de a efectua tratamente în apă
 • Valoare foarte scăzută a BNR-ului (între 2.4 și 3)
Pedalo Classic Aqua

Pedalo Classic Aqua

Pedalo® este un concept dezvoltatîn Germania in urma cu 50 de ani si principiul sau de functionare are la baza miscarea naturala a corpului.

Acest dispozitiv se bazeaza pe un sistem de arcuri care presupune efectuarea exercitiilor intr-un echilibru. Astfel, impulsurile catre sistemul nervos si muscular sunt intensificate, iar exercitiile devin mult mai eficace.

Pentru ce este recomandat?

 • Kinetoterapie
 • Combaterea disfunctiilor de echilibru
 • Stabilizarea si mobilizarea sistemului locomotor, cu precadere in patologii ale genunchiului si soldului

Reabilitare (spre exemplu boala Parkinson sau atac cerebral) prin intensificarea activitatii cerebrale si intarirea sistemului musculo-scheletal la nivelul membrelor

Kinetec

Kinetec

Kinetec ofera soluții complete pentru recuperarea post-operatorie prin miscarea continua pasiva pentru membrele superioare (Kinetec Centura) sau inferioare (Kinetec Prima Advance). Astfel, cu ajutorul dispozitivelor CPM (Continuous Passive Motion), se reduce semnificativ timpul necesar recuperarii post traumatism la pacienti atat pentru sold cat si pentru genunchi.

Neuro 800

Neuro 800

Acesta este un sistem complex pentru educarea mersului si mentinerea activa a functiilor motorii la pacientii hemiplegici si paraplegici.

Dispozitivulajuta inclusiv la ridicarea pacientului direct din scaunul cu rotile. Este dotat cu un sistem de ridicare si sustinere, avand doua brate independente cu fixare pe partea drapta si stanga a axei corpului. In acest fel se poate testa forta de mentinere a pacientului si distributia greutatii pe fiecare picior.

Sistemul Neuro 800 poate fi folosit si împreună cu un covor de mers cu viteza redusa.

Unde șoc ESWT PiezoWave 2

Unde șoc ESWT PiezoWave 2

Pentru ce este recomandat?

Acest dispozitiv se foloseste in terapia durerii si beneficiaza de cea mai nouă tehnologie cu unde șoc extracorporale focusate (ESWT), generate piezoelectric.

Principiul de functionare

Elemente piezoceramice dispuse precis, pe o suprafața concavă și excitate simultan, printr-un puls scurt de înalta tensiune, generează un puls de presiune care este concentrat într-o zona specifică, creând, astfel, o undă șoc precisă, concentrată într-un singur punct.

In comparatie cu tehnologia clasica (unde soc generate hidraulic sau magnetic), tehnologia pizoelectrica direct focusata are urmatoarele avantaje:

 • Nu produce leziuni la nivelul țesuturile învecinate zonei tratate
 • Nu cauzeaza durere în timpul terapiei
 • Aplica un număr redus de pulsuri într-o ședință de terapie cu unde șoc
 • Reduce cu până la jumătate numărul de ședințe de terapie necesare pentru vindecarea aceleiași patologii
 • Adâncimea de pătrundere a undei șoc este precis ajustabilă funcție de zona care trebuie tratată, într-un interval de 0 până la 6 cm
 • Se pot ajusta ajusta, independent, nivelul de energie și adâncimea de pătrundere a undei șoc

Confort sporit pentru pacient și terapeut, conferit de un nivel de zgomot foarte redus în timpul terapiei (doar 65dB)

YOUR BROWSER IS unsupported!

Update your browser to view this website correctly