IASTM

Suna 0752 226 227

IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization) este o terapie manuală ce constă în mobilizarea asistată a țesuturilor moi cu ajutorul unui instrument specializat.

Este o tehnică non-invazivă, ce trebuie aplicată de către un kinetoterapeut specializat, capabil să identifice și să trateze zonele cu fibroză, inflamație cronică sau degenerare. Această tehnică este extrem de eficientă în creșterea eficientei tratamentului.

Instrumentul utilizat prezintă forma unei lame ale carei margini sunt bine șlefuite, având un design ergonomic. Cu ajutorul său, terapeutul identifică restricțiile de ordin tisular și aplică o presiune corespunzătoare asupra lor, într-o anumită direcție, astfel încât să obțină o remodelare a țesuturilor moi afectate.

 Prin aceste manevre este grăbită vindecarea deoarece este stimulată resorbția fibrozei sau a țesutului cicatricial și este stimulată vascularizația, aducând nutrienți în zonă afectată. Astfel, anumite adeziuni ale țesutului moale dezvoltate că urmare a unor intervenții chirurgicale, a imobilizării prelungite sau a tensiunii constante asupra unei zone, sunt descompuse, ceea ce asigură o recuperare funcțională completă.

Utilizări ale terapiei IASTM:

–    În limitări ale mișcării
–    În dureri apărute pe durata mișcării
–    În deficiente motorii
–    În afecțiuni musculare

 

 

Programeaza-te acum la o consultatie

Programari telefonice la

Locatie Clinica:

Testimoniale

Dupa ce intr-o seara pe terenul de fotbal am suferit o ruptura partiala de LIA si cateva leziuni pe menisc, am hotarat impreuna cu domnul doctor Radu Paraschiv sa incep o recuperare pentru afectiunile genunchiului si astfel am ajuns la clinica Physio. Una dintre cele mai bune decizii din viata mea, as putea spune. Aici, sub atenta indrumare a lui Filip Circiumaru care reuseste zi de zi sa ma tina focusat, am reusit sa imi recapat mobilitatea articulatiei, sa imi intaresc musculatura picioarelor si sa ma simt exact ca inainte sau chiar mai bine. Ma bucur ca am luat decizia de a face aceasta recuperare medicala, care m-a readus la forma anterioara si de asemenea ma bucur ca am ales clinica Physio unde acum ma duc cu mare drag si unde ma simt ca in familie

Andrei Aciobanitei

Trecusem printr-o accidentare si o interventie chirurgicala, o reconstructie de ligament incrucisat anterior(LIA) si stiam ca urmeaza un proces lung de recuperare asa ca m-am hotarat sa caut o clinica de specialitate.

La recomandarea domnului doctor Radu Paraschiv, am ajuns la Physio Medical Center. Aici am dat de niste oameni minunati, terapeuti cu experienta, oameni care nu te trateaza ca pe un simplu pacient ci ca pe un prieten si care creaza o atmosfera vesela, cat sa te ajute sa treci mai usor peste dureri. Am lucrat cu Loredana Dorobantu 5 luni, timp in care a avut grija sa fac toate exercitiile corect, sa imi  recuperez mobilitatea articulara si masa musculara. Datorita faptului ca am respectat programul facut de Loredana si ca am mers in fiecare zi la clinica, m-am recuperat destul de repede. Recomand!

Georgiana Carjan

Recomand cu incredere Physio Medical Center pentru profesionalism si pentru prietenia de care dau dovada in fiecare zi. Le multumesc ca pot merge din nou si pentru ca mi-au tinut moralul sus pe tot parcursul recuperarii.

Laurentiu Lupu