Mobilizări

Suna 0752 226 227

Când spunem dinamic ne gândim la mișcare în toate formele ei. Așa stau lucrurile și în cazul acestor tehnici kinetice dinamice folosite în kinetoterapie. Că tehnică de lucru, mișcarea pasiva este utilizată doar în kinetoterapie.

Efectele mișcărilor pasive au repercursiuni asupra aparatului locomotor:

  • contribuie la menținerea și creșterea amplitudinii articulare
  • menținerea și/sau creșterea excitabilității musculare
  • reducerea contracturilor – retracturilor musculare,
  • declanșarea „stretch-reflex-ului” (un reflex monosinaptic), asupra sistemului nervos și a tonusului psihic (ajută la menținerea memoriei kinestezice pentru un segment anume, a moralului pacientului prin prezența kinetoterapeutului),
  • asupra aparatului circulator (prin faptul că se previne instalarea sau eliminarea edemelor de imobilizare etc).

Toate aceste efecte pe care le are mobilizarea pasivă o fac indispensabilă în recuperarea bolnavilor neurologici, posttraumatici și reumatici, mai ales în stadiile incipiente în care mobilitatea articulară este redusă și este prezentă inflamația.

Mobilizarea activă sau activo-pasivă este caracterizată de implicarea contracției musculare proprie unui anumit segment mobilizat, pe lângă forță externă a kinetoterapeutului. Începem utilizarea acesteia din momentul în care inflamația s-a redus și am reușit să creștem amplitudinea articulară, urmărind în continuare creșterea forței musculare pe segmentul afectat.

Sunt tehnici esențiale în fazele de început ale unor patologii cum ar fi fracturile, și se încep imediat după înlăturarea imobilizării pentru a crește gradat amplitudinea articulară.

 

Programeaza-te acum la o consultatie

Programari telefonice la

Locatie Clinica:

Testimoniale

Dupa ce intr-o seara pe terenul de fotbal am suferit o ruptura partiala de LIA si cateva leziuni pe menisc, am hotarat impreuna cu domnul doctor Radu Paraschiv sa incep o recuperare pentru afectiunile genunchiului si astfel am ajuns la clinica Physio. Una dintre cele mai bune decizii din viata mea, as putea spune. Aici, sub atenta indrumare a lui Filip Circiumaru care reuseste zi de zi sa ma tina focusat, am reusit sa imi recapat mobilitatea articulatiei, sa imi intaresc musculatura picioarelor si sa ma simt exact ca inainte sau chiar mai bine. Ma bucur ca am luat decizia de a face aceasta recuperare medicala, care m-a readus la forma anterioara si de asemenea ma bucur ca am ales clinica Physio unde acum ma duc cu mare drag si unde ma simt ca in familie

Andrei Aciobanitei

Trecusem printr-o accidentare si o interventie chirurgicala, o reconstructie de ligament incrucisat anterior(LIA) si stiam ca urmeaza un proces lung de recuperare asa ca m-am hotarat sa caut o clinica de specialitate.

La recomandarea domnului doctor Radu Paraschiv, am ajuns la Physio Medical Center. Aici am dat de niste oameni minunati, terapeuti cu experienta, oameni care nu te trateaza ca pe un simplu pacient ci ca pe un prieten si care creaza o atmosfera vesela, cat sa te ajute sa treci mai usor peste dureri. Am lucrat cu Loredana Dorobantu 5 luni, timp in care a avut grija sa fac toate exercitiile corect, sa imi  recuperez mobilitatea articulara si masa musculara. Datorita faptului ca am respectat programul facut de Loredana si ca am mers in fiecare zi la clinica, m-am recuperat destul de repede. Recomand!

Georgiana Carjan

Recomand cu incredere Physio Medical Center pentru profesionalism si pentru prietenia de care dau dovada in fiecare zi. Le multumesc ca pot merge din nou si pentru ca mi-au tinut moralul sus pe tot parcursul recuperarii.

Laurentiu Lupu