Stretching

Suna 0752 226 227

Stretchingul reprezintă o formă de exercițiu fizic în care musculatura sau tendoanele sunt în intenționat relaxate pentru îmbunătățirea elasticității și pentru prevenția accidentărilor. Atleții efectuează exerciții de stretching înainte și după antrenamente, astfel încât să reducă riscul de accidentare, cât și pentru a-și îmbunătăți performanțele.

Se recomandă utilizarea cu precauție sau sub îndrumarea specialiștilor deoarece unele tehnici pot fi ineficiente sau dăunătoare; se poate ajunge chiar la rupturi, hipermobilitate, instabilitate sau leziuni permanente ale tendoanelor, ligamentelor sau fibrelor musculare.


Stretching:

Dinamic: constă în arcuiri ce se realizează prin mișcări voluntare lente ale segmentului încercând să se treacă blând peste punctul maxim al amplitudinii posibile de mișcare. Se crește gradat amplitudinea și viteza.
Static: e denumit și pasiv: este realizat printr-o forță exterioară, alte părți ale corpului sau propria greutate corporală (autostretching pasiv), kinetoterapeutului sau cu ajutorul unui echipament. Cel mai folosit în kinetoterapie este stretching-ul manual, pasiv, executat lent (pentru evitarea stretch-reflexului) cu o menținere a întinderii într-un ușor disconfort


Beneficiile stretchingului:

– crește flexibilitatea
– îmbunătățește aliniamentul și facilitează conștientizarea posturală
– îmbunătățește performanțele sportive
– joacă un rol deosebit de important în prevenția accidentărilor, în special accidentările sportive

Programeaza-te acum la o consultatie

Programari telefonice la

Locatie Clinica:

Testimoniale

Dupa ce intr-o seara pe terenul de fotbal am suferit o ruptura partiala de LIA si cateva leziuni pe menisc, am hotarat impreuna cu domnul doctor Radu Paraschiv sa incep o recuperare pentru afectiunile genunchiului si astfel am ajuns la clinica Physio. Una dintre cele mai bune decizii din viata mea, as putea spune. Aici, sub atenta indrumare a lui Filip Circiumaru care reuseste zi de zi sa ma tina focusat, am reusit sa imi recapat mobilitatea articulatiei, sa imi intaresc musculatura picioarelor si sa ma simt exact ca inainte sau chiar mai bine. Ma bucur ca am luat decizia de a face aceasta recuperare medicala, care m-a readus la forma anterioara si de asemenea ma bucur ca am ales clinica Physio unde acum ma duc cu mare drag si unde ma simt ca in familie

Andrei Aciobanitei

Trecusem printr-o accidentare si o interventie chirurgicala, o reconstructie de ligament incrucisat anterior(LIA) si stiam ca urmeaza un proces lung de recuperare asa ca m-am hotarat sa caut o clinica de specialitate.

La recomandarea domnului doctor Radu Paraschiv, am ajuns la Physio Medical Center. Aici am dat de niste oameni minunati, terapeuti cu experienta, oameni care nu te trateaza ca pe un simplu pacient ci ca pe un prieten si care creaza o atmosfera vesela, cat sa te ajute sa treci mai usor peste dureri. Am lucrat cu Loredana Dorobantu 5 luni, timp in care a avut grija sa fac toate exercitiile corect, sa imi  recuperez mobilitatea articulara si masa musculara. Datorita faptului ca am respectat programul facut de Loredana si ca am mers in fiecare zi la clinica, m-am recuperat destul de repede. Recomand!

Georgiana Carjan

Recomand cu incredere Physio Medical Center pentru profesionalism si pentru prietenia de care dau dovada in fiecare zi. Le multumesc ca pot merge din nou si pentru ca mi-au tinut moralul sus pe tot parcursul recuperarii.

Laurentiu Lupu